Saturday, March 1, 2008

Kommentar fra Kenneth

Efter at have læst de første kommentarer til min blog vil jeg pointere, at jeg på ingen måde opfatter mig selv som kvindeundertrykker. Tværtimod ser jeg faktisk mig selv som en feministisk mand. Formålet med at blande mig i prostitutionsdebatten har været og er stadig at sætte spørgsmålstegn ved mænds ret til at købe sex. Jeg opfatter det at købe sex som et privilegium mænd har, men som de på ingen måde har fortjent, og som er skadeligt for både mænd, kvinder og samfundet som helhed.

Vi skal selvfølgelig passe på med ikke at skabe et dystert mandebillede og dæmonisere mænds seksualitet unødvendigt. Men mænd skal rives ud af deres privilegerede ”skjulte” position. Det er vigtigt at gøre den mandlige sexkøber opmærksom på, at han udøver en form for vold og overgreb på de prostituerede han har sex med selvom han ikke umiddelbart tænker sådan. Jeg er overbevist om, at mange mænd køber illusioner og ikke ønsker at blive konfronteret med hverken de sociale realiteter eller magtforholdet i prostitution.

27 comments:

Human said...

Når det her nu handler om forbrydelse og straf, så vil jeg anbefale dig, at du sletter eller omformulerer nogle sætninger i dette indlæg. Læs straffelovens paragaraf 266 b:

§ 266 b. Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Stk. 2. Ved straffens udmåling skal det betragtes som en særligt skærpende omstændighed, at forholdet har karakter af propagandavirksomhed.

Du må ikke bare ud i det blå anklage andre mennesker for udøve vold. Du skal have dokumentation for det, og du har ikke en pind dokumentation og kan heller ikke få det.

Hattedamer said...

Det ville klæde dig at forholde dig til kommentarerne her på bloggen, istedet for at fasttømre dine fordomme.

Sus said...

Kunderne udøver ikke en form for vold eller overgreb ved at betale en prostitueret for at dyrke sex med ham.

Jeg tror ikke du er klar over, hvad det er vi laver når kunden og den prostituerede mødes.

Du forestiller dig, at vi slet ikke forholder os til hinanden som mennesker, men kun som kroppe.

De sociale relationer i sexhandle....., det er kunden og den prostituerede som kender dem...

Det er markant, at I ikke ønsker at høre fra hverken sexkunder eller sexarbejdere. I har kun inviteret mænd, der intet kender til sexkøb/salg, til at lufte deres fordomme og pudse deres glorie.

Det er ikke seriøst ... det er at svine en meget stor gruppe mennesker til på et grundlag af fordomme og uvidenhed.

Det siger sig selv, at magtforholdet er skævt i mødet mellem kunden og den prostituerede. Kunden har et ønske om sex, om kvindeligt nærvær, om en bestemt form for sex, eller bare mere sex. Noget som han måske ikke kan skaffe sig gratis eller i hvert fald ikke uden stor besvær. Den indrømmelse ligger der allerede når han står hos den prostituerede med hatten og pengepungen i hånden. Så kan han spørge hende om hun vil opfylde hans ønske. Og hun kan selvfølgelig sige nej .... og det gør vi også. Prostituerede er almindelige mennesker og også for dem betyder penge ikke alt. Der er ting vi af forskellige grunde ikke ønsker at medvirke til, og så reagerer vi som andre mennesker og siger "desværre, den ydelse tilbyder jeg ikke" .... hvorfor skulle vi sige anderledes?

Men hvis kunden er heldig og vi accepterer hans ønske så får han lov til at betale en masse penge, han klæder sig nøgen og sårbar, og han er afhængig af, at vi opfører os ordentlig. Kunden ønsker selvfølgelig, at vi skal nyde det, eller i det mindste simulere, at vi nyder samværet. Husk på, at kunden ikke adskiller sig fra andre mænd på anden måde end, at han også betaler for sex. Han er ikke et monster. Også for ham er gensidigheden vigtig. En sædbeholder, der bare ligger kold og reaktionsløst er ikke pengene værd. Men gensidigheden kan ikke købes, kunden kan kun håbe og der holder vi et sårbart ønske om accept i vores hånd. Vi kan gøre det til en god oplevelse eller vi kan træde på ham, håne ham med ligegyldighed ... og han har ingen steder at klage.

Så magtrelationen er meget skæv i et kunde/sexarbejder forhold. Den prostituerede står med al magten og ansvaret

Kunden står med skammen over ikke at kunne skaffe sig det sex han ønsker gratis, og nu vil I forøge skammen med jeres uvidenhed.

I ønsker at skamme og skræmme vores kunder væk, at ødelægge vores forretning og tvinge os ud af faget, men ikke en af jer, har gjort en anstrengelse for at undersøge om det er det vi ønsker og om det vil hjælpe på de problemer vi har. Det er ikke os I interesserer jer for, vi er blot midlet til at få ram på en minoritets "forkerte" seksualitet.

Jeg har svært ved at forstå, at sådan en voldsom hetz og organiseret chikane mod en minoritet, (som intet ulovligt gør) er tilladt.

Sus
http://luder.smartlog.dk

Hattedamer said...

Jeg har læst nogle af argumenterne for hvorfor prostitution skal kriminaliseres.

Jeg må sige at det undrer mig at der tør fremstå med billede og navn og proklamere deres åbenlyse uvidenhed og fordomme.

Man kan ikke just påstå at de hører til de hurtigste knallerter på havnen.

Leo said...

@Kenneth Reinicke
Du skriver, at dit formål med at blande dig i prostitutionsdebatten har været og er stadig at sætte spørgsmålstegn ved mænds ret til at købe sex.

Mænd har ikke RET til at købe sex. De kan kun sige ja tak, hvis de får tilbudet. Det er der en himmelvid forskel på.

JohnM

Hattedamer said...

@Kenneth
Du fremstiller dig selv som forsker. Vær venlig at fremlæggge nogle forsknings resultater der underbygger dine urimelige påstande.

HarderOne said...

Jeg har taget stilling.
Jeg støtter kvinders ret til at købe sex. ;)

Hvorfor skal de kvindelige kunder straffes for hvad de mandlige prostituerede går og gør.

Jeg føler helt klart at de mandlige prostituerede skal fratages deres borgerlige rettigheder og behandles som de udstødte og marginaliserede personager som de nu engang er!

Ligestilling er kommet for at blive.

Isak said...

Kenneth skriver:
"De fleste mennesker ved godt, at prostituerede låner deres kønsorganer ud for penge, og at det at gå til en prostitueret bedst kan sammenlignes med at "onanere i en andens krop".
Det er altså der hunden ligger begravet. Kenneth er simpelthen imod onani, for det er vel ikke det at berøre en andens krop for penge Kenneth er imod. I så fald skulle han nedlægge alle fysioterapeut-klinikkerne. Kenneth, hvorfor ikke tage skridtet fuldt ud og forbyde onani. Det har mange kirkefædre slået til lyd for før dig.

Linda said...
This comment has been removed by the author.
Linda said...

Hej Kenneth, hvor er det pudsigt at se dig her, men ikke overraskende:-)

Jeg har tidligere haft dig som vejleder, men desværre ikke inden for kønsforskning. Og da det ikke er noget jeg har beskæftiget mig professionelt med, så er jeg ikke helt skarp i definitionerne på feminisme. Men at se dig beskrive dig selv som feminist får mig alligevel til at blive nysgerrig - vil du ikke være sød at definere feminist. Jeg formoder ikke du hører til i den klasse der vist hedder pro-sex-feminister?

Skulle du nu have mod på at dykke lidt mere ned i sagerne vedr. konsekvenserne af et købsforbud af seksuelle ydelser, så er du velkommen til at læse mere inde på http:undersoegsagen.wordpress.com.

Mange hilsner
Linda Kristiansen

Hattedamer said...

Hej Kenneth

Du skriver "dæmonisere mænds seksualitet unødvendigt."

Hvad mener du da er nødvendigt?

Cecilie said...

Du skriver at du anser det at købe sex som et privilegium mænd har. Det er forkert. At købe sex er et privilegium mænd, kvinder, transseksuelle, kønsløse etc. har, ligesom det at sælge sex er det, og der findes mennesker indenfor alle disse grupper, der benytter sig af det. Men sjovt nok er det kun mandlige kunder og kvindelige sælgere, du tager højde for. Det er det, der kaldes heteronormativitet, og det er lige så kvindeundertrykkende, som det er undertrykkende for alle andre køn og mangel på samme.

Cecilie (http://vaerelset.smartlog.dk)

Peter Dyreborg said...

Til orientering og nuancering:

www.information.dk/154915

www.jp.dk/arkiv/?id=1280621

/peter dyreborg

MikkelA said...

Hulubulu, Kenneth hvor er du henne?...

Torben said...

leo har fuldstændigt ret, og det er der, hvor Kenneht Reinicke og alle de andre nypuritanere tager fejl. Mænd har bestemt ingen ret til at købe sex, men både mænd og kvinder har en ret til at sælge sex.
Det er der, hunden ligger begravet i relation til individets frihed og selvbestemmelse. Hvis en person er myndig og i stand til at tage vare på sig selv, er det ingen andres business, om de ønsker at leje deres kønsorganer ud.

Hattedamer said...

@ Kenneth
Du skriver:
"Tværtimod ser jeg faktisk mig selv som en feministisk mand."

En feministisk mand? Hvad er det?
Læs lige sætningen en gang til. Og så en gang til.

I mit hoved popper ordet "en tøsedreng." op.

Jacob said...

Kenneth, du skriver:

"Jeg er overbevist om, at mange mænd køber illusioner og ikke ønsker at blive konfronteret med hverken de sociale realiteter eller magtforholdet i prostitution."

Fortæl mig så hvordan det er anderledes end enhver anden vare man køber ?

Det her kan sammenlignes direkte med fysiske producerede varer.

En af de helt grundlæggende regler for markedsføring af produkter er jo at man skaber en illusion om at man køber glæde, tryghed, det at være in, og alt muligt andet, alt efter produktet.

Køb et par bukser fra Diesel, Levis eller nogle af de andre mærker. Du har lige købt dig illusionen om at du er smart i tøjet, og dermed at andre bedre kan li' dig, du bliver lykkeligere, og alt det gas der.

Det gør du så, glad og fro. Uden den mindste skyldfølelse. Uden skyldfølelse for de indiske børn der vader rundt i farver, de kinesiske kvinder der holdes de facto slaver af den producent de arbejder for, eller andet i den stil.

Hvorfor er det mere accepteret end at gå til en prostitueret, med whatever illusion du nu har om det at gøre det, og så gå glad derfra ?

Her har den prostituerede da i det mindste valgt det selv.

Før du begynder at harcellere over at jeg sammenligner en kvindes krop med et par bukser - det gør jeg ikke.

Men et par bukser og det den prostituerede sælger, er begge produkter (nogle ville mene den prostituerede stiller en service til rådighed, det må være op til ens egen filosofiske anskuelse), og virker efter helt samme grundlæggende principper.

Jeg ville langt hellere købe det jeg havde brug for, fra en der gerne vil sælge det til mig, end en der er tvunget til det.

Samtidig kan kunden gå derfra (det er min antagelse efter at have læst indlæg og artikler fra prostituerede der udtaler sig om det, jeg har ikke selv haft brug for de ydelser) med en følelse af at have fået noget nærhed, og have opnået en vis glæde.

Du kan jo så argumentere for at det ikke er ÆGTE nærhed, og at man jo ikke er RIGTIG glad. Men den er dog trods alt mere ægte, betalingen til trods, end den 100% upersonlige - og meget kortlevede - glæde du får ved at gå ud og købe en iPod, et par bukser, eller for den sags skyld en is.

Christina Christensen said...

Lad mig starte med at sige at jeg ikke oplever denne debat som mere ekskluderende end andre offentlige debatter. Det er nu engang sådan at dem der er stærke orker at råbe op, de svageste orker måske at overleve. Således vil alle offentlige debatter altid være begrænset.
Dengang jeg var prostitueret stod jeg op hver dag og vidste jeg skulle have sex med mindst 5 forskellige mænd. Ikke mænd jeg selv valgte, men mænd som tilfældigvis havde fundet mig på gaden, på klinikken, på baren eller hvor jeg nu befandt mig (jeg har været omkring).
I starten af mit prostitutionsliv "valgte" jeg selv mine kunder, men regninger skal nu engang betales og mine grænser rykkede sig.
Undervejs oplevede jeg mange overgreb, noge få overlevede jeg med nød og næppe. Når jeg ser tilbage angrer jeg ikke, der er ikke et ben i denne her krop der skammer sig. Men jeg erkender at jeg bedrog mig selv og mine kunder.
Nogle af mine medsøstre overlevede ikke og mange af os sidder i terapi. Er det ikke på tide at vi som oplyst samfund tør kigge på statestikken og erkende at det ikke er værdigt at udnytte kvinder (eller mænd) mere?
Jeg erkender at jeg ikke ejer retten til at definere lykke for andre end mig selv, men min klare overbevisning, som både menneske i samfundet og tidligere prostitueret, er at der er for mange tabere i prostitution til at vi kan lukke vores øjne og lade individet selv definere retten til egen krop.
Når alt kommer til alt griber vi ind i den private sfære i så mange situationer i dag, at vi ikke kan tillade os at være berøringsangste overfor prostitution!

Sus said...

Christina Christensen

Skal vi ikke prøve, at lade være med at tro, at prostitution og prostituerede er en homogen størrelse?

Kunne vi evt se på dig, som en ex-prostituerede (du har forladt faget, altså var faget ikke noget for dig .... jeg er ex-sygeplejerske, altså var faget ikke noget for mig ... eller jeg fandt noget der var bedre) og så tage højde for at du arbejdede under andre forhold end f.eks jeg.

Der er lavet store undersøgelser som viser, at prostituerede som arbejder under "ordnede" forhold....og også selv føler de har styr på deres liv, ikke har det værre end en kontrol gruppe af kvinder i samme sociale lag ... en del havde det faktisk bedre end kontrol gruppen ... og det er både psykiske, sociale og fysiske forhold der er set på. Samme undersøgelse viste også, at kvinder der netop ikke havde de ordnede forhold, som b.la arbejde fra gadeniveua, havde det skidt.

http://thehumanstain.smartlog.dk/ine-vanwesenbeeck-post116709

Selvfølgelig er det sådan.

Hvis det havde været alle andre fag, ville man se på hvordan man forbedre forholdende for dem som har brug for det.

Man ville ikke overveje at forbyde faget, når det ikke er selve faget, det at dyrke sex med forskellige mænd for penge, som er skadeligt, men derimod de forhold nogle i faget arbejder under

Vi er mange i faget, som har den modsatte holdning end dig. Vi ser ikke på os selv som ofre. Vi ser os som stærke og meget selvstændige....og frem for alt, vi har valgt dette fag og vi har valgt at blive i det. Jeg er glad for at høre, at du har haft styrken til at forlade det fag som du tydeligvis ikke befandt dig godt i. Godt for dig. Ønsk nu også mig tillykke med at jeg har gjort det samme, forladt et fag jeg ikke trivedes i og fundet mig et jeg har det godt i

Jeg vil, som du nu, gerne tage ansvaret for mine egne handlinger, mit eget liv. Jeg ønsker ikke, at andre skal tvinge mig ud af et fag jeg trives i, fordi de selv har haft dårlige erfaringer med det.

Og for nu at komme "der er ikke mange som dig" i forkøbet: Jo det er der, læs med her: www.sexarbejde.dk

Lad os endelig se på statistikkerne ... men skal vi ikke først have lavet de statistikker?

Anonymous said...

@christina christensen

Spørgsmålet er om det ville have ændret dit liv hvis det hade været forbudt?
ville det ikke blot have besværliggjort de.

Alle de prostituerede jeg har talt med, har holdt fast i deres grænser. De har flyttet grænser men ikke for pengenes skyld, men af nysgerrighed.

Det at du pludselig har været nød til at sætte pengene i fokus, og ikke dine grænser. Kan i mine øjn ligne et misbrugsproblem, er det korrekt gættet, at du i stedet for at holde op blev misbruger, og ville du ikke være blevet det under alle omstændigheder?

Anonymous said...

Der er pressemøde for www.sexarbejde.dk i morgen klokken 13.30 på Museum Erotica i København.

MØD OP

Daniel Beattie said...

Kære Christina,

1) Du var narkoman på et tidspunkt, ikke sandt? Så er det jo ikke så mærkeligt at dine grænser flytter sig. Det gør de hvis man skal skaffe penge til den slags. At grænserne rykker sig i den situation har bare ikke noget med prostitution at gøre. Det har noget med DIG at gøre, og at du har truffet dårlige valg. Det skal andre vel ikke betale for?

2) Det følger ikke at fordi man griber ind på mange punkter, at man så skal gribe ind på andre. Det argument hænger ikke sammen.

Anonymous said...

Skrevet af sex arbejder
Anja Team Gimel


Christina Chrisensen det er en trist historie om din tid i branchen - når det så er sagt består livet jo af en række valg som har nogle konsekvenser og omkostninger - Du valgte nok selv fra start og af egen fri vilje at indtræde i branchen - trods,at du måske ikke havde den bedst tænkelige begage med i din rygsæk - Har du haft et misbrug af feks.alkohol og stofer INDEN du indtrådte i branchen - har arbejdet som prostituerede nok ikke gjort dit misbrug mindre -

Du valgte et job i en behård branche - hvor er det nødvendigt at have en stærk og solid psyke pga den stigmatisering der er en del af dagligdagen i jobbet som prostituerede

Du er idag så vidt jeg forstår kommet ud af branchen til et andet liv.
Glæd dig over den detalie og accepter at der faktisk er en hel del der IKKE har den oplevelse at vores job er ubehageligt.

Ingen kan komme prostitutionen i Danmark til livs - derfor kan man lige så godt give de udøvende prostituerede så optimale forhold som muligt - og opfordre politikerne til at finde en (stor) pose penge til at hjælpe de udøvende der ønsker at udtræde af branchen ud til et andet og for dem - et bedre liv

alice said...

Jeg startede i prostitution som 39 årig og fortsatte 6 år frem. Dette med en god solid social status og uddannelse bag mig. Har ingen form for misbrug af stoffer eller alkohol. Mente mig som den " lykkelige luder" da jeg jo selv havde valgt.Følte mig så overbevist på min lykke at jeg faktisk var aktiv i debatten ved at gå på forsiden af ekstrabladet med en kæmpe artikel omkring min glæde og lykke ved prostitution.

Denne følelse og overbevisning vil jeg nu i dag betegne som mit livs største selvbedrag.
Hvad jeg opdagede efter jeg stoppede var skræmmende.
Det jeg tænker i dag er at jeg brugte nogle velkendte dansetrin fra barndommensgade og derved kunne jeg føle tryghed og lykke.
Troede mine grænser blev bevaret, og min evne til intimitet og tilknytning var uskadt.
Men jeg måtte tro om.
Det blev en lang rejse hjem til mig selv igen. Med ødelagt evne til tætte relationer og intimitet.

Skulle bare have vidst ..
at vejen som prostitueret
ikke er en karriere
men blot et udtryk for en tilstand.

Jeg syntes debatten omkring købesex bliver for fattig, hvis vi kun diskuterer for og imod.
Lad os da snakke om alt det som også ligger imellem.

Vi lever i et samfund som er kendt for sit forebyggende og sundhedsfremmende arbejde.
Vi må ikke ryge, skal proppes med frugt, spænde både kyse og selen ..
Men en menneskekrop er til salg..husk bare lige at slukke smøgen først.
Alice

Anonymous said...

@Alice

der er ingen der benægter, at sex arbejder ikke har omkostninger. det er løsningen, vi er uenig om, og respekt for de piger der vælger og trives med jobbet, så hjælper det ikke at du fortryder det kan du kun gøre på egne vegne.
Læs lidt om den vej du forsvare. hvad nytter det, at du vil sende de svage sex arbejder der mistrives fra asken til ilden?

Seksualpolitisk Forum
http://www.seksualpolitik.dk/sverige-analyse.html

Cecilie said...

@alice

Det ville være interessant at høre mere om hvad det var for en tilstand, prostitution var for dig, og hvorfor det skadede din evne til tætte relationer og intimitet?

per said...

Hej kenneth.

Jeg er meget uenig, Jeg tror ikke man kan forbyde verdens ældste erhverv, og jeg mener der kan være berettiget tvivl om hvem der udnytter hvem, eller om nogen bliver udnyttet.

Læs min blog på www.mandyret.dk/wordpress/
og læg gerne en kommentar.